طريقة تحضير فيتوتشيني ألفريدو بالدجاج والفطر Fettuccine alfredo with chicken and mushrooms

طريقة تحضير فيتوتشيني ألفريدو بالدجاج والفطر

  Fettuccine Alfredo with chicken and mushrooms







المقادير ( لشخصين) :

500 غرام من معكرونة الفيتوتشيني (الشرائط  العريضة او الرفيعة) 
استعملت في وصفتي باريلا:  Barilla Linguine N. 13   

صدر دجاج كامل منزوع العظام ( يسلق 3/4  استواء) 

2 كوب من مرق الدجاج 

 مكعّب واحد ماجي من مرق الدجاج

علبة واحدة من الفطر او كوب من الفطر طازج

 عدد 2 من فصوص الثوم المهروسة

علبة واحدة من كريمة الطبخ 250 ملل ( استعملت الكريمة النباتية)

رشة بهار ابيض 

بهار اسود مطحون طازج ( ملعقة صغيرة)

ملح حسب الرغبة

بعض الشرائح من جبنة الموزريلا ( اختياري و لكنها تعطي نكهة اضافية)

زيت نباتي او زبدة 



ملعقة صغيرة واحدة من حبيبات البهار الاسود نطحنها في جرن الثوم و نضعها جانبا"


الطريقة:

أولا" نسلق المعكرونة بماء مضاف اليه ملعقة صغيرة من الملح بحسب ما مدوّن على العلبة  






في مقلاة كبيرة نضع حوالي 4 ملاعق طعام من الزيت النباتي ( او ملعقتين طعام من الزبدة)  و نضيف الدجاج مع رشة ملح  و رشة من البهار الابيض و رشة من البهار الاسود 


نقلّب لدقيقتين او ثلاث على نار هادئة ثم نضيف بعدها الثوم و الفطر مع  مرق الدجاج(الذي سلقنا به سفينة الدجاج) و نضيف ايضا" مكعب واحد من ماجي



ندع المكونات تغلي لدقيقتين فقط و بعدها نضيف كريمة الطبخ 






عندما تبدأ الكريمة بالغليان  نضيف المعكرونة المسلوقة و نقلّب على نار هادئة حتى تمتص المعكرونة الكريمة مع المرق



 نضيف البهار الاسود و نقلّب



و في الختام نوزّع شرائح جبنة الموزيلا على السطح حتى تذوب


 

ثم نسكب المعكرونة مباشرة في الطبق مع رشة من البهار الاسود 

و يمكن ايضا" اضافة رشة من البقدونس المفروم طازج


و الف صحة
 



وصفة سهلة جدا" و لذيذة جربوها !



للمزيد من الوصفات المصورة  تابعوا صفحتي على الفايسبوك 
Rolasideas














تعليقات

  1. HISTORY OF ALFREDO DI LELIO CREATOR IN 1908 OF “FETTUCCINE ALL’ALFREDO” (“FETTUCCINE ALFREDO”), NOW SERVED BY HIS NEPHEW INES DI LELIO, AT THE RESTAURANT “IL VERO ALFREDO” – “ALFREDO DI ROMA” IN ROME, PIAZZA AUGUSTO IMPERATORE 30

    With reference to your article I have the pleasure to tell you the history of my grandfather Alfredo Di Lelio, who is the creator of “Fettuccine all’Alfredo” (“Fettuccine Alfredo”) in 1908 in the “trattoria” run by his mother Angelina in Rome, Piazza Rosa (Piazza disappeared in 1910 following the construction of the Galleria Colonna / Sordi). This “trattoria” of Piazza Rosa has become the “birthplace of fettuccine all’Alfredo”.
    More specifically, as is well known to many people who love the “fettuccine all’Alfredo", this famous dish in the world was invented by Alfredo Di Lelio concerned about the lack of appetite of his wife Ines, who was pregnant with my father Armando (born February 26, 1908).
    Alfredo di Lelio opened his restaurant “Alfredo” in 1914 in Rome and in 1943, during the war, he sold the restaurant to others outside his family.
    In 1950 Alfredo Di Lelio decided to reopen with his son Armando his restaurant in Piazza Augusto Imperatore n.30 "Il Vero Alfredo" (“Alfredo di Roma”), whose fame in the world has been strengthened by his nephew Alfredo and that now managed by me, with the famous “gold cutlery” (fork and spoon gold) donated in 1927 by two well-known American actors Mary Pickford and Douglas Fairbanks (in gratitude for the hospitality).
    See also the website of “Il Vero Alfredo” .
    I must clarify that other restaurants "Alfredo" in Rome (as Alfredo alla scrofa or Alfredo’s gallery) do not belong and are out of my brand "Il Vero Alfredo – Alfredo di Roma".
    I inform you that the restaurant “Il Vero Alfredo –Alfredo di Roma” is in the registry of “Historic Shops of Excellence” of the City of Rome Capitale.
    Best regards Ines Di Lelio

    ردحذف
    الردود
    1. Thank you for submitting the story of FETTUCCINE ALL’ALFREDO” .

      حذف

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

خلطة السجق على الطريقة اللبنانية Lebanese Sausage

خطوة خطوة لتحضير طبق التشاينيز بالدجاج و الخضار

طريقة تحضير فخذ الخروف (جيكو) المشوي بالفرن مع الأرز و الصوص - How To Roast a Leg of Lamb